Zuid-Korea dwingt chipbakkers tot fusie

De Zuid-Koreaanse overheid zet chipproducenten Hyundai en LG Semicon onder druk om hun geplande fusie door te zetten. Indien de twee bedrijven de overeenkomst hiervoor niet binnen twee weken rond hebben, verliezen zij hun bankkredieten. Hyundai en LG Semicon zijn dan overgelaten aan hun schuldeisers.

Een speciale overheidscommissie onderstreept dit ultimatum met de melding dat na 25 december alle leningen en kredieten voor Hyundai en LG Semicon worden ingetrokken. Kyu-Sung Lee, de Zuid-Koreaanse minister van financiën, zegt dat hij zal ingrijpen als de twee chipfabrikanten het schema voor hun herstructurering verder uitstellen. De fusie van Hyundai en LG Semicon werd in september al aangekondigd, maar de daadwerkelijke uitvoering van dat plan laat nog steeds op zich wachten. De twee vechten al maanden over de dominante rol in het toekomstige, gecombineerde bedrijf.
De fusie van beide bedrijven moet hun uitpuilende voorraden indammen en toekomstige overproductie voorkomen. "Deze overeenkomsten verlichten de druk die wordt veroorzaakt door overtollige en overlappende investeringen", verklaarde vice-voorzitter Sohn Byung-doo van de Federation of Korean Industries in september. Na het samengaan ontstaat een chipfabrikant met een totaal marktaandeel van 17 procent, goed voor de tweede plek op de wereldranglijst. Het eveneens uit Zuid-Korea afkomstige Samsung is met een aandeel van 19 procent marktleider.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-18T00:00:00.000Z Jasper Bakker