Wyse stopt met netwerkcomputers

Wyse Technology staakt de productie van zijn versie van de netwerkcomputer (NC) om zich te concentreren op een nieuwe, slankere 'Java Network Terminal'.

De machines zouden te veel rekenkracht en opslag eisen waardoor ze te duur werden. Bovendien zou het bedrijf te kampen hebben met tegenvallende verkoopresultaten voor deze machines. Wyse was één van de eerste bedrijven die de NC omarmde, door zijn bestaande producten aan te passen aan de specificaties voor de NC, het zogenoemde 'Reference Profile'.
De hardware-firma profiteert nu wel van de vertraging die Sun Microsystems is opgelopen in de massaproductie van diens eigen NC-variant, de Javastation. Wyse verzekert dat zijn Java-terminals in het eerste kwartaal van volgend jaar verkrijgbaar zullen zijn. Julie Hewitt, de Europese marketingdirecteur van Wyse, meent dat klanten dergelijke systemen willen gebruiken voor toegang tot Java-applicaties, maar dat ze daarvoor geen zware en dus dure NC's willen aanschaffen. "Onze variant draait op een afgeslankte versie van het Java-besturingssysteem en doet dat met minder dan 32 megabyte aan geheugen", belooft Hewitt. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-19T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.