Hitachi ontwikkelt chips met Thomson

Hitachi is een samenwerking begonnen met het Frans-Italiaanse SGS-Thomson Microelectronics voor de ontwikkeling van onder andere 64-bit microprocessoren.

De eerste ontwerpen voor nieuwe generaties chips moeten in 2001 gereed zijn.
Analisten menen dat deze overeenkomst de positie verder verstevigt die SGS-Thomson heeft in de chipmarkt voor consumentenelektronica. Dergelijke samenwerkingsverbanden voor het delen van ontwikkelingskosten zijn normaal in de halfgeleiderindustrie, maar de verbintenis met Hitachi lijkt meer in te houden. De laatste maanden heeft SGS-Thomson strategische contracten gesloten met diverse fabrikanten, waaronder Nokia, fabrikant van ondermeer mobiele telefoons. Hierdoor verwijdert het Frans-Italiaanse bedrijf zich van onvoorspelbare en cyclische markten zoals die voor geheugenchips.
De nieuwe processoren die de twee firma's nu gaan ontwikkelen, worden gebaseerd op het Super H-ontwerp van Hitachi. Deze architectuur heeft al vier generaties chips voortgebracht die onder andere te vinden zijn in microchips voor PC's, televisietoestellen en videocamera's. De bijdrage van SGS-Thomson bestaat uit diens expertise op het gebied van 64-bit-technologie. Het bedrijf werkt bijvoorbeeld al enige tijd aan 64-bit-producten zoals decodeerkastjes voor interactieve televisie en multimediasystemen voor auto's.
Totdat het nieuwe processorontwerp is afgerond, neemt SGS-Thomson een licentie van Hitachi voor het gebruik van diens tussentijdse processor-series SH-3 en SH-4. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-19T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.