Non-PC Acer streeft netwerkcomputer voorbij

PC-fabrikant Acer ondermijnt het concept van de netwerkcomputer (NC) met de introductie van een serie goedkope computers die elk slechts één applicatie draaien.

Deze 'non-PC's' kosten ongeveer tweehonderd dollar en zijn bedoeld voor gebruikers die geen traditionele PC kunnen of willen betalen. De eerste modellen verschijnen in de loop van volgend jaar op de Amerikaanse markt. Acer heeft hierover nog geen officiële aankondigingen hierover.
De nieuwe, zeer goedkope systemen dragen de naam X-computers (XC's) en bevatten - in tegenstelling tot NC's - processoren die compatibel zijn met bestaande PC's. Het is echter nog niet bekend of dat chips van Intel zullen zijn. De nu onthulde serie XC's omvat ondermeer een variant voor kinderen (KC) en een systeem voor thuisbankieren (Home Banking Computer, oftewel HBC). Acer-directeur Stan Shih omschrijft laatstgenoemde systeem als 'een thuisvestiging van je lokale bank'. Shih voorspelde andere XC-modellen voor spellen, onderwijs en Internet-toegang.

Volwassen

Het concept voor deze slanke computer opperde de topman al in november op een conferentie in San Francisco. Sindsdien heeft het bedrijf het idee uitgewerkt. Een woordvoerder van Acer Amerika verklaarde dat enkele varianten, waaronder tv-decodeerkast-achtige apparaten, al onderworpen zijn aan praktijktests in Taiwan. Acer is de eerste PC-fabrikant die met goedkope, gespecialiseerde computer-apparaten op de proppen komt. Dit duidt volgens onderzoeksbureau IDC op een groei naar volwassenheid van deze slanke systemen. Andere bedrijven proberen al enige tijd dergelijke machines in de markt te plaatsen. Zo vergroot Web TV Networks, sinds kort onderdeel van Microsoft, volgend jaar de functionaliteit van zijn eenvoudige Internet-apparaat. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-19T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.