Samsung en Compaq stuwen Alpha voort

Samsung is door Compaq uitverkoren om de volgende generatie van zijn Alpha-processoren te fabriceren. De Koreaanse chipproducent heeft hiervoor een overeenkomst gesloten ter waarde van 500 miljoen dollar. Het zegt de EV7-generatie van de Alpha in het derde kwartaal van volgend jaar massaal te kunnen leveren.

Samsung fabriceert op dit moment al EV6-Alpha's voor Compaqs zware servers. De twee bedrijven willen het afzetgebied voor de krachtige Alpha-chip uitbreiden door nieuwe markten te zoeken. Dat omvat toepassingsgebieden als slanke servers en taakspecifieke computers. Ook het bevorderen van software-ontwikkeling staat op het gezamenlijke programma. Samsung en Compaq willen de productie van applicaties voor het Alpha-platform in de loop van de komende vijf jaar met 400 procent verhogen.

IBM voor Alpha?

Ondertussen doen er nog steeds berichten de ronde dat Compaq ook IBM wil aantrekken als Alpha-producent. Dat bedrijf kan zijn eigen chiptechnologieën, waaronder koper-tussenverbindingen en silicium-op-isolatie (soi), verwerken in de Alpha. Samsung pareert die dreiging met de belofte dat het ook koper- en soi-technologie gaat gebruiken. Bovendien wil de Koreaanse fabrikant het Level 2-cachegeheugen en de geheugen-controller samenvoegen met de processor. Deze geïntegreerde Alpha-uitvoering moet in 2001 middels een 0,13 micron-productieproces realiteit zijn.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-17T00:00:00.000Z Jasper Bakker