Pointcast laat Mac vallen

Pointcast, de noodlijdende leverancier van 'push'-software, laat de ondersteuning voor het Macintosh-platform na eind dit jaar vallen. Het bedrijf geeft toe dat de Mac-versie van zijn product "sub-standaard" is en dat het zich niet meer de tijd en middelen kan veroorloven om de 'achtergebleven' software te moderniseren.

De Pointcast-software voor Apples besturingssysteem zal vanaf 1 december niet meer te downloaden zijn en met ingang van 31 december stoppen de Internet-uitzendingen en de dienstverlening voor de Mac. "Parallelle ontwikkeling voor zowel Windows als Macintosh is nogal intensief voor onze middelen", zegt productmanager David Williams van Pointcast. Apple verklaart dat deze beslissing maar weinig gebruikers raakt. "Minder dan 20.000 van onze 25 miljoen klanten wereldwijd gebruiken Pointcast", aldus een woordvoerder.
De Mac-versie van Pointcast loopt zover achter op de Windows-versie dat het nog het uitzendformaat gebruikt van de eerste versie van de clientsoftware. Die technologie is inmiddels drie jaar oud. De 'push'-pionier zit dus nog met twee verschillende soorten uitzendingen, wat de voornaamste oorzaak is van de extra Mac-kosten. Het afgelopen jaar was een moeilijke periode voor Pointcast; het bedrijf werd ondermeer geplaagd door een afgeblazen beursgang en het opstappen van twee oprichters.   JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.