Cirrus verlaat zware-computermarkt

De noodlijdende chipfabrikant Cirrus Logic wijzigt zijn koers en richt zich voortaan met geïntegreerde multimediachips op de markt voor goedkope computers. Deze abrupte verandering komt voort uit twee belangrijke trends in de woelige markt voor halfgeleiders: de toenemende concurrentie in de markt voor gespecialiseerde chips, zoals grafische processoren, en de stijgende vraag naar PC's onder de duizend dollar.

Michael Hackworth, directeur van Cirrus, verklaarde dat de koerswijziging kan leiden tot ontslagen binnen zijn bedrijf. Woordvoerders van Cirrus ontkenden dit afgelopen dinsdag en benadrukten dat er 'geen directe plannen zijn om mensen te laten gaan'. "We zullen werknemers wel herplaatsen, omdat we ons nu meer gaan richten op het ontwerp van sterk geïntegreerde circuits", zei PR-directeur Tom Rigoli. "Als er enige inkrimpingen zullen zijn, dan blijven die van zeer beperkte omvang." Hackworth had geen commentaar op deze uitlatingen. Cirrus heeft op het moment ongeveer 2000 werknemers. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-12T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.