ASML optimistischer over 2004

ASML stelt zijn optimisme over de halfgeleidermarkt komend jaar naar boven bij. De maker van chipproductieapparatuur doet dit op basis van zijn nog niet vervulde orders sinds 1 december.

De nog niet vervulde orders (backlog) vallen namelijk hoger uit dan aan het eind van het afgelopen kwartaal (eind september). Toen omvatte de orderportefeuille eenennegentig nog te leveren chipproductiemachines. Dat aantal lag al hoger dan ASML had verwacht; op basis daarvan schatte het dat de chipmarkt in 2004 een licht herstel kan doormaken.
Topman Doug Dunn sprak eind oktober nog van inconsistenties die de hersteltekenen voor de halfgeleidermarkt vertroebelen. Hij hield toen rekening met een inzakken van de boekingen in het laatste kwartaal van 2003. Dit blijkt dus niet het geval te zijn.
Verder heeft ASML nu een immersion-uitvoering gelanceerd van zijn vorige maand verschenen lithografische chipproductiemachine Twinscan 1250. Chipfabrikant Tsmc (Taiwan Semiconductor Manufacturing Corporation) heeft reeds een exemplaar van de nieuwe i-uitvoering besteld.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-12T00:00:00.000Z Jasper Bakker