IBM brengt zelf OS/2 om zeep

Een aantal OS/2-managers en ontwikkelaars zijn door IBM overgeplaatst naar de recentelijk in het leven geroepen divisie Network Computing (NC).

Daarmee wordt duidelijk dat het bedrijf geen heil meer ziet in verder ontwikkelen van OS/2 voor de desktop-computer. Ingewijden menen dan ook dat het besturingssysteem een zachte dood zal sterven. De OS/2-groep binnen de divisie Personal Software Product (PSP) blijft proberen OS/2 Lan Server, Workspace on Demand en OS/2 Warp aan de man te brengen, maar men betwijfelt of deze producten nog zullen worden doorontwikkeld. IBM maakt het zelfs nog ingewikkelder; het stelt dat de divisies PSP en NC niet meer bestaan en zijn opgegaan in een veel groter geheel dat wordt omschreven met IBM's Java software strategie. In een reactie zei een officiële woordvoerder dat IBM al eerder heeft toegegeven met OS/2 voor de desktop-PC te zullen stoppen. Op client/server-niveau blijft men het besturingsysteem wel ondersteunen. "Voor eind volgend jaar staat er bijvoorbeeld een nieuwe versie van Warp Server op de agenda", aldus de woordvoerder. HB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-12T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.