Computer besturen met oogbewegingen

In Frankrijk is het prototype van een speciale Apple-computer ontwikkeld die bediend kan worden door subtiele bewegingen van de ogen. De wereld van multimedia kan hierdoor opengaan voor ernstig gehandicapte mensen. Het systeem, ontwikkeld door onderzoekers uit Lille, is gebaseerd op gewone computers en standaard software. De gebruiker moet voor een computerscherm zitten waarboven een klein kastje is bevestigd. Dit kastje bevat een camera, omlijst met karakters en symbolen.

Om een zin te kunnen schrijven of bepaalde opdrachten te geven moeten de karakters een voor een worden aangekeken. Op deze wijze is zelfs Internet toegankelijk. De camera registreert namelijk precies de bewegingen van de ogen.
Als het systeem een succes blijkt, kunnen ongeveer twee miljoen zwaar gehandicapten in Europa ervan profiteren. De eerste proeven geven vrij gunstige resultaten. Voor volgend jaar is een verbeterd prototype in de maak. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-13T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.