Consument zorgt voor groei chipmarkt

De omzet op de chipmarkt groeit de komende jaren naar meer dan driehonderd miljard dollar. De groei komt vooral door de vraag naar nieuwe consumentenproducten.

De wereldwijde verkoop van chips zal in 2008 de grens van driehonderd miljard dollar doorbreken. Dat voorspelt de SIA (Semiconductor Industry Association). Volgens deze organisatie groeit de chipmarkt de komende jaren jaarlijks met ongeveer 10 procent naar een omzet van 309 miljard dollar in 2008.
"De it-producten zullen voor de grootste chipafzetmarkt zorgen. De consumentenproducten zijn de komende jaren verantwoordelijk voor de enorme groei. Vernieuwingen in de technologie zorgen voor nieuwe producten die de consumenten willen hebben", zegt SIA-president George Scalise. Hij doelt op zaken als mobiele telefoons die veranderen in multifunctionele toestellen voor persoonlijke informatie en amusement. De markten die het komende jaar het hardst zullen groeien, zijn die voor digitale televisie en mp3-spelers. De verwachting is dat beide markten met 52 procent groeien.

Microprocessoren

Volgens de voorspellingen voor 2006 groeit de markt voor microprocessoren iets harder dan de markt voor pc's. De groei van laptops drijft de toename vooral aan. Laptopchips zijn gemiddeld duurder dan de processoren in desktops.
De dsp (digital signal processor) zal in 2006 het hardst groeien, met 17,2 procent. Dit komt door de groei van de markt voor mobiele telefoons, de verandering naar nieuwe 3g mobiele telefoons en het nieuwe gebruik van dsp-chips in consumentenproducten.
 

http://www.sia-online.org/downloads/SIA_AR_2005.pdf


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-16T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.