SCO verlost van contract met Microsoft

SCO is door de Europese Commissie ontheven van een tien jaar oude contractuele verplichting om Microsoft-code in elke Unixware-versie in te bouwen.

SCO moest volgens het contract, dat in 1987 met Unixware-ontwikkelaar AT&T was afgesloten, Unixware compatibel houden met een Unix-versie van Microsoft, daterend uit begin jaren 80. Tevens moest SCO voor elk verkocht systeem royalty's aan het bedrijf van Bill Gates afdragen. Over het fiscaal jaar 1997 gaat het om een bedrag van 4 miljoen dollar. Het contract is destijds opgesteld om Unixware-applicaties op het Microsoft-platform Xenix te kunnen laten draaien. Ondanks het feit dat Xenix commercieel niet meer interessant is, weigerde Microsoft het contract te ontbinden. Hierdoor werd SCO opgezadeld met extra hoge kosten en lange ontwikkeltrajecten. De Europese Commissie oordeelde dat Microsoft in strijd handelde met de Europese concurrentie wetgeving. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-05T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.