Apple betaalt niet genoeg voor Be

De gesprekken over de acquisitie van Be door Apple zitten muurvast, de prijs die de computerfabrikant wil betalen ligt te hoog.

Be is een beginnende onderneming van een aantal ex-Apple-medewerkers die bouwen aan een nieuwe generatie besturingssystemen voor het Macintosh-platform. Be heeft nu een licentie voor het besturingssysteem verstrekt aan Power Computing, een bouwer van Macintosh-klonen. Volgens zeggen heeft het stuklopen van de gesprekken met Apple hiermee niets te maken, omdat het overleg met Power Computing dateert van lang voordat Apple enige intenties tot overname toonde.
In de licentievoorwaarden ligt vast dat alle produkten van Power Computing vanaf januari uitgerust worden met zowel het besturingssysteem van de Macintosh als met dat van Be. Dit laatste kreeg veel lof van technici toegewuifd, maar kenmerkt zich vooralsnog door een schreeuwend gebrek aan applicaties.
Doorgaans betrouwbare bronnen beweren dat Apple zo'n 100 miljoen dollar biedt voor de vijftig medewerkers van de software-ontwikkelaar. Be rekent echter op het viervoudige. De onderhandelingen duren sinds afgelopen zomer. MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-06T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.