Reken mee tegen AIDS

Sinterklaas heeft nederland weer verlaten en wij maken ons op voor de kerstgedachte. Wilt of kunt u geen geld doneren, dan kunt u altijd nog uw computer beschikbaar stellen voor AIDS-onderzoek.

IBM is samen met het Scripps Research Institute en het World Community Grid het project FightAIDS@Home gestart. De bedoeling is dat iedereen de inactieve en ongebruikte tijd van de computer beschikbaar stelt aan AIDS-onderzoek. Net als bij het bekende SETI@home, maar dan meer 'down to earth'. Zo kan er massaal rekenvermogen worden ingezet voor nieuwe AIDS-behandelingen. Inmiddels doen 170 duizend systemen mee, maar IBM roept iedere pc-gebruiker op mee te doen. Er zijn immers wereldwijd 365 miljoen computers in gebruik.
Volgens het Unicef-rapport 'Children The missing face of AIDS' wordt iedere 15 seconden een jongere besmet met HIV; iedere minuut sterft een kind aan de gevolgen van AIDS of een daarmee samenhangende ziekte. Het aantal hiv-besmettingen is inmiddels gestegen tot boven de 40 miljoen mensen.
Voor meer informatie kijk op http://www.worldcommunitygrid.org.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-09T00:00:00.000Z Redactie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.