NEC en Hitachi samen in geheugenchips

NEC en Hitachi zetten een joint venture op om geheugenchips te ontwikkelen en op termijn ook te produceren en verkopen. De twee Japanse chipfabrikanten bezitten elk 50 procent van het gezamenlijke bedrijf, NEC-Hitachi Memory, dat in april 2000 van start gaat.

De joint venture heeft in beginsel een waarde van 4,89 miljoen dollar, maar het kapitaal in de gezamenlijke onderneming moet tegen het einde van maart volgend jaar zijn opgevoerd naar 19 miljoen dollar. Tegen het einde van 2001 moet de samenwerking een omzet van 3,4 miljard dollar realiseren. De samenwerking, die in juni dit jaar al is aangekondigd, luidt het einde in van de eigen chip-ontwikkelactiviteiten van NEC en Hitachi. De huidige chip-productreeksen van de twee partners zullen onder het nieuwe bedrijf vallen en krijgen dan een nieuwe naam.
NEC-Hitachi Memory begint alvast aan het ontwerp van 256 en 512 megabit dram-chips (dynamic random acces memory) op basis van een 0,13 micron productieproces. De massaproductie van die geheugenmodules moet rond april 2001 op gang komen. Ook richten de twee partners zich op de volgende-generatie rambus-chips. NEC ligt met het ontwerp en de productie van dat getroebleerde geheugentype lichtelijk voor op Hitachi.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-10T00:00:00.000Z Jasper Bakker