Intel werkt aan integratie chips

Intel komt in het jaar 2000 met geïntegreerde processors voor slanke computers op de markt. Deze chips verenigen de functionaliteit van diverse, aparte halfgeleiders in één product. Dit onthulde vice-president Paul Otellini van de server-divisie van het bedrijf.

"In 1999 zullen een flink aantal functies geïntegreerd worden op de chipset en in 2000 volgt de integratie van de processor en de chipset", aldus Otellini. Hiermee wil het concern gebruikmaken van de lagere productiekosten die een geïntegreerd product heeft ten opzichte van gescheiden halfgeleiders. Tot op heden aarzelde Intel met het integreren van chips omdat de diverse technologieën daarvoor zich met verschillende snelheden ontwikkelen. Zo is het prestatieniveau van grafische chips de laatste jaren veel sneller gestegen dan dat van microprocessoren. Voor de onderkant van de PC-markt zou dit echter niet uitmaken, zo is de overtuiging.

Marktaandeel

Het is duidelijk dat die koers chipfabrikanten als Advanced Micro Devices (AMD) en National Semiconductor geen windeieren heeft gelegd. Zo is Intels aandeel op de markt voor lichte computers de laatste tijd flink achteruit gegaan. Volgens marktonderzoekers draait meer dan de helft van de PC's onder de duizend dollar op een processor van AMD. "Wij zijn niet tevreden met het marktaandeel dat we nu hebben", erkent Otellini.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker