DVD wordt niet de standaard

De Digital Versatile Disk (DVD) zal niet de universele standaard worden voor het bewaren van data, voorspelt specialist in digitale opslagmedia Imation. Deze ex-tak van 3M is ruim een jaar zelfstandig en bestookt de markt nu met z'n eigen producten. Volgens het bedrijf zal de wereld van zware systemen zwichten voor 'near field recording'-technologie en verovert de Superdisk de PC-sector.

George Purrio, technisch directeur bij Imation voor Europa, meent dat DVD door de huidige onenigheid en onduidelijkheid geen uniforme standaard zal worden. "Bovendien heeft de ontwikkeling van alternatieven zoals High Density CD-roms, die twee lagen met data bevatten, een remmende werking op DVD." Voor de verdere toekomst werkt Imation aan producten die door middel van 'near field recording' een zeer hoge opslagdichtheid halen. "Door deze nieuwe technologie zijn CD-varianten met een capaciteit van wel twintig gigabyte mogelijk", zegt Purrio.
Imations offensief voor de PC-markt is al begonnen met de Europese lancering van de Superdisk. Dit opslagstation kan 120 megabyte op een speciale disk van 3,5 inch opslaan, maar leest en beschrijft ook gewone diskettes. Deze compatibiliteit met bestaande standaarden is Imations grote troef om alle huidige gebruikers van 1,44 Mb en 720 Kb diskettes te bereiken. De Superdisk kost ongeveer vierhonderd gulden en wordt ingebouwd door PC-fabrikanten als Gateway 2000 en Nec. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.