IT-leveranciers: 'Internet van cruciaal belang'

IT-leveranciers zijn optimistisch over netwerkcomputers en digitaal geld. Bovendien is een groot percentage van mening dat de technologieën van het Internet van cruciaal belang zijn voor de toekomst van hun bedrijf. Dat concludeert het internationale adviesbureau Input op basis van een opiniepeiling onder veertig hogere managers van 27 IT-bedrijven.


Het drukken van de kosten noemen de leveranciers als belangrijkste argument om Internet te gebruiken voor het afhandelen van zaken. Op de tweede plaats komt het in 'real-time' zakendoen. Internet levert bedrijven nu nog weinig tot niets op. De respondenten geven aan dat slechts tussen de 0 en 5 procent van de omzet behaald wordt met Internet-activiteiten.
In de komende jaren verwachten ze echter een enorme verbetering. Bijna een kwart meent dat Internet in het jaar 2000 verantwoordelijk is voor 11 tot 25 procent van de omzet. Ruim eenderde van de leveranciers houdt het op 6 tot 11 procent.

De overdaad aan informatie wordt gezien als de grootste bedreiging voor de ontwikkeling van het Internet. Ook het tekort aan bandbreedte scoort hoog. Toch zegt bijna de helft van de respondenten (48 procent) Internet als van cruciaal belang voor de toekomst van hun bedrijf te beschouwen.
In 2001 zal 35 procent van de PC-gebruikers zijn overgestapt naar de netwerkcomputer volgens de leveranciers. Ze zijn ook optimistisch over digitaal geld; 69 procent verwacht in 2005 op die manier te betalen in het dagelijks leven. Ten aanzien van het 'jaar-2000'-probleem zien de voorspellingen er minder rooskleurig uit. Een ruime meerderheid (58 procent) denkt dat daar in het jaar 2002 nog hard aan gewerkt wordt. YG

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-29T00:00:00.000Z Yvonne Geiss
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.