AMD demonstreert K7-processor

Chipfabrikant AMD (Advanced Micro Devices) heeft op de Comdex-beurs in Las Vegas een eerste blik geboden op zijn toekomstige K7-processor en een bijbehorend moederbord. Deze chip haalt kloksnelheden vanaf 500 MHz en gebruikt een systeembus die op 200 MHz draait. Deze communicatie-doorgang is gebaseerd op technologie van Digitals zware 64-bit Alpha-processor.

De K7 is echter zo ontworpen dat deze wel past in Intels Slot 1-interface voor processoren, zodat fabrikanten bestaande standaardonderdelen kunnen gebruiken voor de assemblage van moederborden. Die nieuwe moederborden ondersteunen dan echter geen chips van Intel, aldus AMD. De fabrikant demonstreerde een nieuw moederbord waarbij de K7 is gehuisvest in een plastic omhulsel, net zoals Intels Pentium II-processoren. Het Level 2-cachegeheugen van de K7 bevindt zich direct op het moederbord. Tijdens de demonstratie decomprimeerde en vertoonde de krachtige processor een DVD-film zonder hulp van enige video-hardware.

K6-2 in de fout

AMD toonde ook drie nieuwe K6-2-processoren die draaien op kloksnelheden van 366, 380 en 400 MHz. Overigens wordt deze reeks chips geplaagd door problemen met Windows 95. Het blijkt dat exemplaren die sneller zijn dan 350 MHz bij het starten van Microsofts veelgebruikte besturingssysteem foutmeldingen geven, waarna de computer opnieuw gestart moet worden. Dit probleem doet zich niet voor bij Windows 98. AMD zegt al drie maanden op de hoogte te zijn van dit feit, maar beweert dat het een incompatibiliteit is in de software van Microsoft. Intel-processoren lijken echter geen last te hebben van deze fout.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker