Motorola lanceert Pentium-systemen

Motorola Computer verraste de wereld met de onthulling van een serie gespecialiseerde computers die zijn gebaseerd op de Pentium II-microprocessor van aartsrivaal Intel. Deze geïntegreerde machines zijn compatibel met PC's die gebaseerd zijn op Intel-chips - rechtstreekse concurrenten met Motorola's eigen Power PC-processoren. De eerste modellen zijn eind dit jaar verkrijgbaar voor prijzen vanaf 3500 dollar.

Deze nieuwe MPXPII-reeks draait op Windows NT en is geoptimaliseerd voor industriële toepassingen, zoals beeldverwerking, het beheren van bedrijfsprocessen en het overzien van machinerie voor productielijnen. De processor van deze zware computer zetelt op een ATXPII-moederbord van de Motorola Computer Group dat maximaal twee Pentium II-chips met MMX kan bevatten. De fabrikant beweert dat dit, gecombineerd met de 440LX AGP-chipset, voldoende rekenkracht oplevert voor dergelijke intensieve applicaties.
Opvallend aan de aankondiging is dat Steve Reed, een topmanager bij Motorola, een collega-manager van Intel citeerde: "De industriële toepassingen van nu en morgen worden meer en meer geïntegreerd in de algemene computer-omgeving. De combinatie van de Intel Pentium II-processor met het besturingssysteem Windows NT is ideaal voor dergelijke complexe en geavanceerde systemen." JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-28T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.