Novell geeft NDS weg aan leveranciers

Geheel in de lijn van de onlangs aangekondigde nieuwe agressieve marketingstrategie gaat Novell zijn 'directory services' NDS gratis ter beschikking stellen aan leveranciers van software en besturingssystemen. Novell hoopt dat NDS op deze manier de standaard component wordt om gebruikers en apparaten te beheren op bedrijfsnetwerken, intranetten en het Internet. Sun neemt de technologie in licentie en integreert haar in Solaris, Suns op Unix gebaseerde besturingssysteem.

Bovendien zal Novell volgend jaar een NDS-versie voor Windows NT op de markt brengen. NDS biedt volledige ondersteuning voor Ldap (Lightweight Directory Access Protocol), een toegangsprotocol dat deel uitmaakt van de IP-standaard. Deze nieuwe zet van Novell kan gunstig zijn voor bedrijven die nu meerdere besturingssystemen gebruiken om de verschillende delen van hun data-netwerken te beheersen. Zij kunnen alle netwerk-bronnen beheren vanuit één directory, nu Novell NDS compatibel maakt met andere besturingssystemen. Pim Bilderbeek van marktonderzoeksbureau IDC is positief over Novells plan om NDS weg te geven: "Het lijkt me een goede zaak. Het is een geëigende methode om zo veel mogelijk mensen ertoe te brengen het produkt te gebruiken. Novell hoopt natuurlijk dat die mensen dan ook andere Novell-produkten aanschaffen. Je kunt het vergelijken met Microsoft dat zijn Internet-browser gratis verspreidt." YG

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-22T00:00:00.000Z Yvonne Geiss
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.