SGI onderhandelt over verkoop Cray Research

SGI onderhandelt met de relatief onbekende IT-investeerder Gores Technology Group over de verkoop van zijn dochteronderneming Cray Research. De twee bedrijven zouden al ongeveer twee maanden aan de onderhandelingstafel zitten.

Cray-eigenaar SGI bevestigt dat het vergevorderde gesprekken voert over de verkoop van de supercomputer-fabrikant, maar noemt vooralsnog geen namen. Toch lijkt het erop dat het Amerikaanse Gores de uiteindelijke koper van Cray wordt. De IT-groep bood oorspronkelijk honderd miljoen dollar voor de noodlijdende fabrikant van supercomputers, maar dat bod zou alweer gezakt zijn.

Uitfaseren

SGI bracht Cray begin dit jaar onder in een aparte bedrijfseenheid en meldde toen gesprekken te voeren met andere bedrijven om de divisie middels een partner-schap te exploiteren. De supercomputer-fabrikant is drieënhalf jaar geleden voor zevenhonderd miljoen dollar in handen van SGI gekomen. Cray had toen een jaarlijkse omzet van negenhonderd miljoen dollar. De groei van het bedrijf lijdt echter onder dalingen in het budget van zijn grootste klanten; het Amerikaanse ministerie van Defensie en nationale onderzoekscentra.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-26T00:00:00.000Z Jasper Bakker