NNI steunt toch Java-standaard Sun

Het Nederlands Normalisatie Instituut (NNI) steunt het verzoek van Sun Microsystems om erkend te worden als beheerder van een Java-standaard. Het bedrijf heeft dit verzoek ingediend bij de International Standards Organisation (ISO) en wil zo de controle behouden over de programmeertaal annex het besturingssysteem. Tegelijkertijd moet Java hierdoor ook open blijven voor alle software-ontwikkelaars ter wereld.

Het NNI was aanvankelijk geen voorstander van Suns verzoek. Nadat de Java-producent uitgebreid reageerde op de afwijzing en de bijbehorende vragen over de eventuele standaard, wijzigde de Nederlandse organisatie dit oordeel. Sun Microsystems verklaarde zich na goedkeuring van diens Java-voorstel neer te leggen bij de oordelen van de ISO en diens organen. "Dat doen wij ook wanneer deze zouden afwijken van onze oorspronkelijke visie", verklaarde het bedrijf.
Sun is de eerste commerciële organisatie die in aanmerking wil komen voor het officieel beheren van een standaard. Om dit te bereiken, heeft het bedrijf tenminste 14 stemmen nodig van de 27 verschillende ISO-lidstaten. Tot nog toe steunen tien landen het voorstel betreffende Java. Hieronder bevinden zich Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Australië, Denemarken en Zweden. De Verenigde Staten is tegen het voorstel van Sun. Verwacht wordt dat het ISO deze week tot een uitspraak komt. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-21T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.