NC van IBM toch terminalvervanger

IBM positioneert zijn Network Station nu toch als vervanger voor oude computerterminals. Tot op heden bestempelde de fabrikant zijn netwerkcomputer niet als zodanig. Deze ommezwaai verhevigt de strijd met diverse fabrikanten die samen met Microsoft de vervangingsmarkt voor terminals willen veroveren.

Naar schatting zijn er wereldwijd nog ruim dertig miljoen terminals in gebruik bij bedrijven. "De groeipotentie van deze markt is enorm", meent analist Greg Blatnik van onderzoeksbureau Zona Research. "Er bestaat geen enkel bedrijf dat niet geïnteresseerd is in die vervangingsmarkt." Fabrikanten zullen in de komende drie jaar ruim zeven miljoen dollar aan apparatuur verkopen ter vervanging van terminals, schat Blatnik. Die omzet komt niet alleen voort uit het vervangen van die machines, maar ook uit de verkoop van andere, verbonden apparatuur.

Bedreiging

Wyse Technology daagt IBM binnenkort uit met zijn Winterm 5000-machine die het Windows-besturingssysteem van Microsoft gebruikt. Onderzoeksbureau IDC bestempelt computers die Windows-applicaties draaien als een flinke bedreiging voor netwerkcomputers. "Volgend jaar worden er twee keer zoveel Windows-machines verkocht dan NC's op basis van Java", zegt analiste Eileen O'Brien. "PC's zullen de beste keuze blijven voor 90 procent van de gebruikers."  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-13T00:00:00.000Z Jasper Bakker