IBM-divisies AS/400 en RS/6000 samen

IBM is stilletjes begonnen aan een samenvoeging van zijn divisies voor AS/400- en RS/6000-computers.

Deze stap is ingegeven door de zoveelste bezuinigingsronde en doordat de twee divisies elkaar steeds meer overlapten. Uiteindelijk moet dit één afdeling opleveren die zowel mainframes als PC-servers produceert en verkoopt. IBM verzekert dat het twee gescheiden serverlijnen zal blijven voeren onder de huidige namen.
De nu lopende fusie zorgt voor flinke verschuivingen binnen IBM. Analisten verwachten diverse vrijwillige en later gedwongen ontslagen. William Zeitler, voormalig algemeen directeur van de AS/400-divisie, wordt directeur van de gefuseerde afdeling. De komende drie tot zes maanden wordt de koers van deze nieuwe tak bepaald.
Onderzoeksbureau Gartner is gunstig gestemd over deze fusie en noemt als voornaamste voordelen een duidelijke positionering van de AS/400 en de RS/6000 en een langere levensduur. Gartner meent dat AS/400-systemen meer zullen concurreren met servers van Sun. Uiteindelijk zouden ook de secties voor S/390- en Netfinity-servers fuseren met de nu gevormde divisie. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-14T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.