Intel verlaagt prijzen Pentium II na Kerst

Na de recente prijsverlaging van de Pentium II, komt Intel eind januari weer met kortingen voor deze processor. De chipfabrikant wil hiermee nog even profiteren van de kerst-markt. Dergelijke tactieken hanteerde Intel al eerder, maar deze keer volgt de prijsverlaging al na drie weken.

Volgens diverse bronnen neemt de Pentium II vanaf februari volgend jaar een positie in als instapmodel. Dit betekent dat mensen die rond de kerst een systeem met deze processor aanschaffen, binnen een maand al met een gedevalueerd systeem zitten. Het is nog niet bekend met hoeveel procent de processor-prijzen zullen zakken. Er is al wel sprake van n�g een kortingsronde, die waarschijnlijk eind april zal plaatsvinden.

Pentium II afgeslankt

Daarnaast heeft de chipfabrikant ook plannen om een afgeslankte Pentium II uit te brengen. Deze processor moet de onderkant van de Net-PC's aantrekkelijker maken als alternatief voor netwerkcomputers (NC's). De fabrikant zal een afgeslankte Pentium II-module introduceren die gebaseerd is op de Slot 1 interface, dat het kostbare SRAM-cache van de chip verwijdert. Deze nieuwe Pentium II ontbeert nog enkele andere dure onderdelen, waardoor een PC zo'n tweeduizend tot vierduizend gulden kost. Vanzelfsprekend heeft dit 'strippen' nadelige gevolgen voor de prestaties van de processor. Intel meent echter dat de onderkant van de computermarkt meer geïnteresseerd is in lage prijzen dan in hoge kwaliteit. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-14T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.