Bedrijfsprocessen gecentraliseerd op één machine

Embedded Java maakt nieuwe Canon-multifunctionals 'futureproof'

Een zakelijke printer is al lang geen grijze doos meer met als enige functionaliteit het op commando afdrukken van gewenste documenten. Canons nieuwste multifunctional printers (MFP's) hebben embedded-Java-technologie aan boord en kunnen hierdoor uitgerust worden met uiteenlopende softwareoplossingen. Het doel: het volledig automatiseren van documentgerichte bedrijfsprocessen.

De zakelijke strategie van Canon richt zich voornamelijk op zogeheten MFP's: apparaten met print-, scan-, kopieer-, en faxmogelijkheden. Zowel op het gebied van zwart-wit- als kleuren-multifunctionals is Canon inmiddels marktleider. MFP's moeten zichzelf terugverdienen met het efficiënter maken van bedrijfsprocessen: het rechtstreeks vanaf de MFP e-mailen van gescande documenten is bijvoorbeeld geen probleem. Tevens hebben alle Canon-MFP's intern geheugen waarin afgedrukte documenten opgeslagen kunnen worden, die daarna met één druk op de knop opnieuw kunnen worden afgedrukt. In een modern kantoor is er volgens Canon geen plaats meer voor losse printers, scanners en faxen: MFP's vormen de spil binnen bedrijfsmatig documentbeheer. Waar de nieuwe apparaten zich echter onderscheiden van de vorige generatie, is de geïntegreerde Meap-technologie, wat staat voor Multifunctional Embedded Application Platform. Dit komt in hoofdlijnen neer op een geïntegreerde Java Virtual Machine in de printer, die het mogelijk maakt om de printer met speciale programmatuur van nieuwe functionaliteit te voorzien. Een geïntegreerd kleuren-lcd-touchscreen zorgt voor gebruiksvriendelijke bediening. De nieuwe MFP's van Canon zijn binnenkort beschikbaar.

Meap

Dankzij Meap kunnen in Java geprogrammeerde applicaties de functionaliteit van een MFP verbreden. Op dit moment zijn er twee beschikbaar, waarvan eCopy ShareScan OP (Open Platform) de meest in het oog springende is. Dankzij ShareScan kan de MFP direct aan diverse content management en/of groupware-systemen gekoppeld worden. Bedrijven kunnen eigen snelkoppelingen ontwerpen, bijvoorbeeld om gescande documenten rechtsreeks vanaf de MFP naar een documentmap van een bepaalde klant te sturen om of gescande documenten direct in de juiste vorm naar e-mailadressen te sturen. QuickPrint is een andere Meap-applicatie die inmiddels beschikbaar is. Daarmee kunnen in de MFP opgeslagen documenten of documenten vanuit een cms direct vanaf de printer worden afgedrukt, inclusief diverse voorbeeld- en bewerkingsmogelijkheden. QuickPrint is bijvoorbeeld veel gebruikt in het perscentrum tijdens het Europees kampioenschap voetbal. Journalisten konden op de aanwezige MFP's bijvoorbeeld met één druk op de knop topscorerslijsten afdrukken, die iedere minuut werden ververst vanaf de Euro 2004 website. Nog in 2005 wil Canon minstens 10 Meap-toepassingen beschikbaar hebben en het streven is om snel richting de 100 te gaan Bedrijven kunnen zelf geen Java-applicaties met Meap ontwikkelen, daar hebben ze Canon voor nodig. Wel kunnen ze hun ideeën bij Canon kwijt.

Uniflow

Een tweede nieuwe Canon-technologie is Uniflow, een oplossing voor webgebaseerd afdrukbeheer. Uniflow moet alle aspecten van de workflow bij het afdrukken van documenten configureerbaar en transparant maken. Met Uniflow wordt onder meer het automatisch archiveren van printopdrachten, het inzichtelijk maken van afdrukkosten en het verdelen van grote printopdrachten over verschillende apparaten beoogd.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-12T00:00:00.000Z Koen Crijns
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.