Open standaard voor multiprocessing nabij

Silicon Graphics en adviesorganisatie Kuck & Associates gaan een standaard introduceren op basis waarvan complexe programmatuur kan draaien op verschillende typen computers.

Dit is de Open MP standaard voor Unix- en Windows NT-machines, die werkt met meerdere parallelle processoren. De standaardisatie van parallelle processortechnieken is gericht op wetenschappelijke en technische toepassingen en wordt ondersteund door Compaq, Digital, Intel, IBM en Silicon Graphics.
Het opdelen van complexe taken en de verdeling daarvan over verschillende processoren was tot voor kort uitsluitend het terrein van supercomputers. Volgens de standaard maken alle processoren gebruikt van hetzelfde geheugen. Met Open MP kunnen ontwikkelaars één versie van hun software bouwen, in tegenstelling tot de huidige situatie waarbij de software aangepast moet worden voor elke specifieke machine.
Verwacht wordt dat met Open MP complexe applicatiesoftware niet meer alleen op supercomputers, maar ook op geavanceerdere bureaumachines kan draaien. De komst van Intels Merced zal deze doorbraak in de computerindustrie volgend jaar nog versterken. Alle hardwareleveranciers hebben aangekondigd hun machines met Merced uit te voeren en de machine-software daarop aan te passen. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-07T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.