Fabrikanten tonen 'legacy'-loze PC

Hewlett-Packard toonde deze week een voorproefje van een nieuwe reeks PC's die 'legacy-vrij' zijn. Deze machines gebruiken namelijk geen oudere technologieën, zoals ISA en PS/2. Ook computerfabrikanten Compaq en Dell onthulden deze week iets soortgelijks. Daarmee reageren de PC-bedrijven op de succesvolle iMac van Apple.

De nieuwe generatie computers gebruikt standaard USB voor het aansluiten van randapparatuur. Intel probeert al enige tijd - terzijde gestaan door Microsoft - PC-fabrikanten zover te krijgen dat zij oudere technologieën laten vallen. Dat zou namelijk het ontwerp, de productie en het gebruik van de machines eenvoudiger én goedkoper maken.

Computer overal

PC-fabrikanten HP, Compaq, Dell, Toshiba en het noodlijdende Packard-Bell NEC menen dat nu de tijd rijp is om over te stappen naar PC's met alleen nieuwe technologie. Dit is ook onderdeel van de gang naar het 'alomtegenwoordige computergebruik' dat een groeiend aantal computerleveranciers prediken.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-12T00:00:00.000Z Jasper Bakker