AMD pompt Athlon op tot 1 GHz

AMD zou op de komende Comdex Fall een uitvoering van zijn Athlon-processor demonstreren die een kloksnelheid van 1 GHz haalt. Het is officieel niet bekend of de chipproducent deze grens inderdaad op de aanstaande beurs zal doorbreken.

Berichten doen de ronde dat die processor in januari volgend jaar zal opduiken. Het bedrijf komt op de Comdex in ieder geval met de aankondiging dat het een 750 MHz Athlon uitbrengt. Die chip is nu al in productie.
Waarschijnlijk heeft AMD ook een 800 MHz-uitvoering klaar staan die is gefabriceerd op basis van een 0,18 micron-productieproces. De massaproductie daarvan begint binnenkort.
Ondertussen kampt concurrent Intel nog met een fors voorraadtekort voor zijn vorige maand aangekondigde 0,18 micron Coppermine-processoren. Grote PC-fabrikanten moeten wachten tot de productie van die 700 en 733 MHz-chips op gang komt. De chipfabrikant zou echter pas in januari volgend jaar voldoende Coppermines kunnen produceren.
Verder pakt AMD vanaf volgende week in de Verenigde Staten uit met een advertentiecampagne die draait om het prestatieverschil tussen de Athlon en de Pentium III. "We willen de boodschap uitdragen dat de Athlon op elke kloksnelheid beter presteert dan de equivalente Pentium III", zegt woordvoerster Jill Linstedt.  JBM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-12T00:00:00.000Z Jeroen Bezem