Gates krijgt eredoctoraat van Nijenrode University

AMSTERDAM - Dinsdag 5 november is Bill Gates in Nederland. Gates geeft op een aantal plaatsen acte de presénce. Onder andere in de Nederlands Hervormde Kerk te Loenen. Daar neemt de succesvolle zakenman een eredoctoraat in ontvangst dat hem wordt uitgereikt door Nijenrode University.

Gates is gastspreker op de derde Microsoft Backoffice Convention die op 5 en 6 november in het Haagse Congresgebouw wordt gehouden (zie ook pagina 5). Tijdens dit evenement tonen 120 Microsoft Solution Providers en andere aan Microsoft gelieerde bedrijven hun produkten op basis van de Microsoft-Backoffice produkten. Gates spreekt tussen 13.00 en 15.00 uur tijdens de algemene presentatie van Microsoft over Inter- en intranet-toepassingen.
Vervolgens spoedt de Microsoft-topman zich naar een bijeenkomst die het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen organiseert. Tijdens deze bijeenkomst - eveneens in het Congresgebouw - wordt een rapport van de Adviescommissie Committ gepresenteerd over IT, onderwijs en lerarenopleidingen. Gates houdt een praatje over de integratie van informatietechnologie in het onderwijs.
Het wordt dan echt haastwerk, aangezien hij om 16.00 uur geacht wordt aanwezig te zijn in de Nederlands Hervormde Kerk in Loenen. Daar krijgt hij ter gelegenheid van het tiende lustrum van de Nijenrode University zijn eredoctoraat uitgereikt. Gates bevindt zich in het illustere gezelschap van Richard De George, hoogleraar Bedrijfsethiek aan de University of Kansas. President Nelson Mandela van Zuid-Afrika heeft eveneens een eredoctoraat aanvaard. Hij zal deze echter op een ander moment komen ophalen.
Het doctoraat honoris causa wordt Gates verleend "op grond van zijn inhoudelijke creativiteit op het gebied van de informatietechnologie en in het bijzonder voor zijn grensverleggend ondernemerschap waarmee hij in grote mate heeft b�gedragen tot de globalisering van de IT". Ook heeft Gates, die lid is van de International Advisory Board van Nijenrode, volgens de universiteit een grote rol gespeeld in het toegankelijk maken - democratiseren - van deze technologie, niet alleen voor het bedrijfsleven, maar ook voor het onderwijs en de particuliere gebruiker. Het eredoctoraat wordt hem uitgereikt door de decaan van de faculteit Bedrijfskunde, professor Arie van de Zwan.
Volgens academisch protocol sluiten de deuren van de Loenense kerk stipt om 15.50 uur en blijven zij gedurende de gehele ceremonie, die tot 18.00 uur duurt, gesloten. Hoewel een helikopter wordt ingezet, is - gelet op het tijdschema - de kans groot dat Gates voor een dichte kerkdeur komt te staan. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-01T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.