Platinum integreert beheergereedschappen

Integrale bundel als motor bij implementatie Tivoli TME

Pro Vision is de paraplu waaronder Platinum zijn tools geïntegreerd aan gaat bieden. De leverancier van tools voor het beheer van databases en systemen, levert hiermee één gebruikersinterface en integratie van functionaliteit. Vooralsnog zijn negen tools beschikbaar voor Pro Vision. De integratie is gerealiseerd via de tussenlaag Poems. Die laag is echter niet gebaseerd op open standaarden, maar bedrijfseigen, waardoor tools van andere leveranciers niet zonder meer met Pro Vision geïntegreerd kunnen worden.

Prestatiebeheer, software distributie, beveiliging en probleemoplossing zijn een greep uit de negen beheerhulpmiddelen die nu onder Pro Vision beschikbaar zijn. Klanten kopen individuele tools die door Platinum geïntegreerd onder Pro Vision geleverd worden. Voor het einde van dit jaar belooft Platinum nog tussen de vijf en tien tools voor integratie klaar te maken. Uiteindelijk moeten alle gereedschappen onder de Pro Vision vlag opereren.

70 procent mislukt

Het nieuwe product is ook via Poems geïntegreerd met de beheersoftware van Hewlett-Packard (Openview) en Tivoli (TME). De oplossing van Computer Associates, Unicenter TNG, wordt niet ondersteund. Volgens Chip McAvoy, verantwoordelijk voor de marketing van Pro Vision, treden bij de implementatie van beheersoftware dezelfde problemen op als bij erp-systemen (enterprise resource planning). "Implementatietrajecten duren 2 jaar, kosten meer dan voorzien, zijn zeer complex en er is nauwelijks gekwalificeerd personeel voor te vinden", zegt McAvoy. Daarnaast claimt hij dat de software, voor het beheer van alles in de IT-infrastructuur, zelden rendabel is. "Bovendien blijkt dat 70 procent van de invoerprojecten mislukken", claimt McAvoy. Volgens de redenering van Platinum is Pro Vision dus geschikt om tegelijk met de grotere beheerpakketten in te voeren.

Toegevoegde waarde

De bedrijfseigen integratielaag heeft tot gevolg dat Platinum zelf bepaalt met welke producten het samenwerkt. Gebruikers die tools hebben van verschillende leveranciers kunnen die niet allemaal onder de Pro Vision paraplu laten draaien. Verder is het onbekend of en wanneer er een oplossing voor Unicenter komt. Wel belooft Platinum in de toekomst een gereedschapskist op de markt te brengen. Toolleveranciers kunnen dan zelf de integratie in Pro Vision realiseren.
De toekomst van omvangrijke beheersoftware zoals HP Openview, Tivoli TME en CA Unicenter ziet McAvoy duister in. "Beheersoftware wordt een standaardproduct", meent hij. Unicenter wordt door HP en anderen gratis meegeleverd bij zijn servers. Verder wijst de marketing manager erop dat besturingssystemen steeds meer functionaliteit op het gebied van beheer gaan leveren. Windows NT 5.0 zou daar een voorbeeld van zijn. "De toegevoegde waarde zit in de tools en niet in de raamwerken", besluit Chip McAvoy.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-31T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.