Dell Nederland wacht met prijsverlaging

Dell heeft de prijzen van PC's in de Verenigde Staten verlaagd. Aanleiding is de prijsverlaging van de Pentium II-chip (tegenwoordig ook cartridge geheten) die Intel doorvoert.

Dell Nederland volgt niet automatisch, maar wellicht op 1 november. "Europa loopt niet altijd gelijk met Amerika en Azië", zegt Ruud Stolk, marketingmanager van Dell Nederland. "Wij moeten eerst alles doorrekenen om te kijken of het voor ons haalbaar is. Begin oktober hebben we de prijzen al verlaagd. Daarbij hangt een reductie ook af van eventuele prijsverlagingen van andere componenten. Voor alleen een chip die iets goedkoper wordt, verlagen wij de tarieven niet. Ook de dollarkoers, die nog steeds op een hoog niveau staat, speelt mee. Omdat in Europa producten in dollars worden betaald, liggen de prijzen meestal hoger dan wanneer tegen lokale koersen wordt ingekocht." RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-31T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.