ICL breidt Trimedia uit met machine van Unisys

Mainframeleverancier omarmt Intel en NT

Xtraserver P10001 is ICL's nieuwe topmodel in de reeks Trimetra-systemen. De server is niet in eigen beheer ontwikkeld, maar wordt 'ingekocht' bij Unisys.

Mainframeleverancier ICL heeft met de Trimetra-systemen een eerste stap gezet in wereld van Intel-hardware, Windows NT en Unixware. Het bedrijf verzekert dat het de beveilinging van mainframekaliber naar genoemde twee platformen kan brengen. Deze verschuiving naar open standaarden valt onder de zogenoemde 'millennium strategie'. "Wij willen bedrijven de verzekering geven dat zij de komende vijf tot tien jaar zonder zorgen zitten. Het gaat hier dus om computers voor het volgende millennium", verklaart David Teague, directeur van de ICL Technology Group.
Hij voegt hieraan toe dat zijn firma de eigen mainframes en het besturingssysteem VME geenszins in de steek laat. "Naast Unixware en binnenkort NT, bieden wij nog steeds Open VME op onze eigen hardware. De verschillende systemen worden nu direct gekoppeld", aldus de technologiedircteur. ICL begint echter wel aan een geleidelijke overgang van Cmos-mainframes naar Intel-systemen. Teague hoopt zo de verwarring bij bedrijven weg te nemen over de diverse soorten hardware en de software daarvoor. "De vraag is: waar ligt de toekomst? Volgens ons bij datacenters op Intel", beantwoordt de Brit zijn eigen vraag.
Het gebrek aan schaalbaarheid van dit platform baart hem geen zorgen. Saillant details is dat ICL de Trimedia-systemen niet in eigen beheer heeft ontwikkeld, maar van Unisyst betrekt. Op dit moment is er een zogenoemde 'low-end' Trimetra leverbaar met vier tot tien Pentium Pro-processoren. Zodra Merced, de 64-bits Pentium-opvolger, beschikbaar is in 1999, zal ICL die chip direct toepassen. Trimetra-systemen met Unixware zijn nu verkrijgbaar. De eerste variant met Windows NT komt in het eerste kwartaal van 1998 uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-31T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.