Netwerkprestaties meten met Jyra

Dit artikel delen:

Jyra Research heeft een eerste versie van een hulpmiddel op de markt gebracht waarmee de prestaties van een netwerk gemeten kunnen worden. De software meet ondermeer de tijd nodig voor downloaden, de efficiency van netwerkapparatuur en de vertraging als gevolg van een verbinding. De verkregen informatie kan met een gewone webbrowser worden afgelezen. Welke problemen en waar die problemen zich voordoen wordt zo duidelijk.

De software werkt met Windows NT, Windows 95 en Solaris. Er worden Java applets het netwerk (intranet, internet of extranet) opgestuurd. De applets meten de belangrijkste componenten van een netwerk door: routers, switches en servers. De resultaten worden grafisch (grafieken en diagrammen) weergegeven. Een netwerkbeheerder kan 'inzoomen' op een probleem. De software gaat ongeveer 2000 dollar kosten. Jyra Research richt zich met zijn oplossing vooral op de prestaties van het netwerk zelf.
Een ander bedrijf, Vitalsign, heeft software op de markt gebracht die bedoeld is voor de clientkant, de PC. Dit pakket, Netmedic, kan gratis getest worden (zie http://www.vitalsing.com).
Jyra Research is een klein Brits bedrijf met ongeveer dertig werknemers. De onderneming kwam kortgeleden in het nieuws nadat 'Het Financieele Dagblad' had ontdekt een beleggingsfonds geadviseerd door Rienk H. Kamer geld in het bedrijf heeft gestoken. De netwerkmonitor is het eerste product van Jyra. Het beursgenoteerde bedrijfje bevindt zich in de opstartfase en heeft nog nauwelijks inkomsten. AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-31T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.