Asmi wil na Nasdaq ook notering beurs Amsterdam

BILTHOVEN - Advanced Semiconductors Materials International (Asmi) te Bilthoven gaat een notering aanvragen op de Amsterdamse effectenbeurs. Nog dit jaar valt de komst te verwachten aan het Damrak. Momenteel staat deze leverancier van apparatuur voor de halfgeleider-industrie alleen genoteerd aan de New Yorkse schermenbeurs Nasdaq. Een meerderheidsbelang van Asmi, Asm Pacific Technology, heeft een notering in Hongkong.

Asmi hoopt met een notering te Amsterdam meer aandeelhouders te vinden in de kring van pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en andere institutionele beleggers. Veel van deze grote beleggers mogen alleen maar in Europese aandelen stappen.

Tweede helft minder

De producent van halfgeleiderapparatuur had een gunstig resultaat over het eerste halfjaar. Voor de tweede helft zijn de verwachtingen iets minder hoopvol. Topman Arthur H. del Prado temperde eind juli de verwachtingen voor de tweede helft van het jaar. "Veel belangrijke afnemers stellen nieuwe investeringen uit. En het wordt steeds moeilijker te bepalen wanneer ze weer behoorlijk gaan investeren." Een van de belangrijkste afnemers, Micron Technology, is momenteel zeer terughoudend met investeringen.
De onderneming wordt vaak verward met vroegere zusterbedrijf Asm Lithography te Veldhoven, dat wafersteppers vervaardigt. Deze apparaten projecteren de minuscule chippatronen op siliciumplakken. Asmi maakt apparatuur voor bewerkingen op silicium schijfjes. Ook vervaardigt ze machines die bewerkingen uitvoeren op de chips in wording, nadat ze uit de silicium schijfjes zijn gehaald. Zowel Asmi als Asm Lithography zijn voormalige Philips-dochters. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-01T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.