Philips verkoopt nog meer aandelen Tsmc

De gefaseerde verkoop van de Taiwanese chipfabrikant Tsmc door Philips levert veel geld op. Nadat het Eindhovense concern afgelopen zomer een buitengewone winst van 1,1 miljard gulden behaalde op de verkoop van 100 miljoen aandelen Tsmc, zijn nu 105 miljoen stukken te gelde gemaakt. Dat leverde Philips ruim 800 miljoen gulden extra op.

Haar belang in Tsmc is thans teruggelopen tot 28,6 procent. Mogelijk wordt binnenkort nog een plukje gekocht. Philips wenst op den duur een belang van 26 procent in de succesvolle Taiwanese producent te behouden. De opbrengsten van deze transacties worden aangewend om de schuldenlast te verminderen en voor algemene doeleinden.
Verder maakte Philips bekend haar aandeel in het kabelbedrijf UPC definitief te verkopen aan United International Holdings (UIH). De bruto-opbrengsten hiervan zijn ook ongeveer 800 miljoen gulden. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-24T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.