Acceptatie NC nog tien jaar verwijderd

"Het duurt nog zeker tien jaar voordat de netwerkcomputer algemeen is geaccepteerd", meent Doug Klein, directeur bij Network Computing Devices (NCD). Deze voorspelling is opmerkelijk aangezien NCD een leverancier is van NC's.

De Amerikaan verzekert echter dat zijn bedrijf zal floreren, ook voordat de netwerkcomputer gemeengoed is geworden. "Er zijn nog genoeg bedrijven met oude terminals die aan vervanging toe zijn", zegt hij zelfverzekerd. NCD lanceerde dan ook onlangs nieuwe Explora-netwerkcomputers.
Volgens Klein wordt deze markt groot, vooral door consumenten die een huis vol met NC-varianten zullen bezitten. "Daarin schuilt ook de redding voor Apple", meent hij. Over Java is Klein minder positief; "Sun heeft gewoon een politieke agenda die het de wereld door de strot wil duwen", vat hij de hype samen. Dit weerhoudt NCD er niet van om ook Java-compatibele computers te fabriceren.

Lood om oud ijzer

"Wij maken ook Windows- en X-terminals", zegt Klein schouderophalend. "Eigenlijk is het onderscheid tussen die soorten machines niet zo duidelijk als de diverse kampen in deze strijd doen geloven", geeft Klein fluisterend toe. Hij mag dat alleen niet hardop zeggen van zijn marketing-afdeling. "De NC is nu eenmaal in en 'terminal' riekt naar de tijden van mainframes." JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-24T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.