Compaq kiest voor Micron Technology

Compaq contracteert Micron Technology voor het leveren van geheugenchips. Het gaat hier om het huidige geheugentype dram. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar en een geschatte waarde van twintig miljard dollar.

Micron wordt nu de belangrijkste leverancier van geheugenchips voor Compaq en zal het merendeel leveren van de chips die de computerfabrikant wereldwijd nodig heeft. Analisten concluderen uit deze overeenkomst dat Compaq zich niet halsoverkop zal storten op het toekomstige Rambus-geheugen.
De financiële details zijn niet onthuld, mede vanwege toekomstige fluctuaties in de prijzen voor geheugenchips. De recente aardbeving in Taiwan heeft de prijzen in korte tijd al verdubbeld.
De wereldwijde computermarkt lijdt momenteel aan een tekort aan geheugen. Oorzaken zijn niet alleen genoemde aardbeving, maar ook de 'varkenscyclus', die nog geen half jaar geleden juist voor gigantische overschotten, en dus lage prijzen, zorgde.
Compaq weet zich nu verzekerd van een constante aanvoer van geheugenchips. Voorlopig handhaaft de leverancier wel de huidige hoeveelheid geheugen in zijn PC-modellen.
Concurrent Dell zag zich vorige week gedwongen die hoeveelheid juist terug te brengen vanwege het wereldwijde tekort. Dit ondanks de kort daarvoor gesloten overeenkomst met chipfabrikant Samsung voor de levering van geheugenchips voor de komende vijf jaar.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-29T00:00:00.000Z Jasper Bakker