Hitachi maakt direct stap naar herschrijfbare DVD

AMSTERDAM - Hitachi is van plan al in het vierde kwartaal van 1997 met een herschrijfbare DVD te komen. De Japanse elektronicafabrikant die sterk is in produkten voor de opslag van computergegevens, maakt direct een sprong naar de DVD-Ram.Dit zei Nick Sundby, produktmanager voor CD-Rom van Hitachi Europa, tijdens een bezoek aan Nederland. Zijn onderneming volgt een wat afwijkende strategie.

Andere leden van het DVD-consortium, waaronder Philips, willen eerst een DVD-Worm (write once read many) op de markt brengen. De prototypes hiervan zijn klaar. Deze opslagmedia werken zoals de hedendaagse CD-Rom-recorders. Verschillende fabrikanten hebben gezegd dat de DVD-Worm nog een paar jaar van de produkt-introductie verwijderd is.
Het zal vooral van het prijsverschil afhangen of Hitachi met de vele malen te beschrijven schijfjes (zogenoemde DVD-Ram) en spelers, de concurrentie kan aftroeven.
Nog voor het eind van het jaar brengt Hitachi de eerste DVD-Rom-speler op de markt. De markt voor CD-Rom en andere optische produkten wordt momenteel gedomineerd door Japanse producenten zoals Sony, Matsushita, Nec en Hitachi. De harddisk-markt is meer in handen van Amerikaanse ondernemingen zoals Conner, Seagate, IBM en Western Digital. Hitachi wil daar verandering in brengen. Vorig jaar is het bedrijf begonnen met de penetratie van de markt met 2,5 inch HDD's voor draagbare computers.
Volgens Sundby is de verkoop van Hitachi's 2,5 inch harddiskdrive over het tweede en derde kwartaal hoger geweest dan in heel 1995. Hitachi neemt op dit gebied thans wereldwijd de tweede plaats in, voor Toshiba. Alleen IBM is groter, aldus Sundby. Verder wordt geprobeerd de 3,5 inch-markt aan te vallen. Men streeft ernaar de top-vijf van HDD-fabrikanten te bereiken. Bij de CD-Rom en DVD wil het bedrijf tot de top drie gaan behoren. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-25T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.