PC-verkoop stijgt verder door lage verkoopprijs

De stijging van het aantal geleverde pc's is te danken aan de lage verkoopprijs. De volume-servermarkt dankt haar groei aan de privatisering van grote bedrijven.

Het aantal geleverde pc's steeg in het afgelopen kwartaal naar 55 miljoen. Vergeleken bij hetzelfde kwartaal vorig jaar is dit een stijging van 17,6 procent. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Gartner.
In de EMEA-regio werden in totaal 17 miljoen pc's geleverd. Een stijging van 18,2 procent vergeleken bij dezelfde periode vorig jaar.
De stijging van het aantal geleverde pc's komt in de regio vooral door een daling van de verkoopprijs, zegt Gartner. Starters kopen hierdoor eerder een nieuwe pc's; ervaren gebruikers ruilen hun oude pc's eerder in voor een nieuwe.
Wereldwijd leverde Dell de meeste pc's. Dit is vooral te danken aan de levering aan de klanten in de Verenigde Staten. In de EMEA-regio leverde Hewlett Packard het meeste pc's.
Ook in de volume-servermarkt in Centraal- en Oost-Europa deed HP het goed. Meer dan de helft van de 215 duizend geleverde volume-servers in 2004 kwam van de fabrikant. Vergeleken met 2003 groeide de markt met 26,1 procent. Volgens onderzoeksbureau IDC is de privatisering van grote bedrijven in de bank-, energie- en telecommarkt hier een reden voor. IDC voorziet in 2005 een groei van 17,4 procent in de volume-servermarkt in Centraal- en Oost-Europa. In 2006 groeit de markt volgens het onderzoeksbureau nog met 16 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-28T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.