Domino draait op IBM-mainframe

Het groupwarepakket Lotus Domino werkt sinds vorige week ook op S/390-mainframes van IBM. Onderzoeksbureau Gartner adviseert nog enige voorzichtigheid in acht te nemen, totdat er testresultaten verkrijgbaar zijn voor dit platform.

IBM verzekert dat Domino schaalbaarder en betrouwbaarder wordt door deze migratie naar de S/390. Gartner staaft deze bewering, maar wijst er op dat de computerfirma nog geen exacte gegevens hierover verstrekt.
Het onderzoeksbureau uit de verdenking dat Domino, op de e-mail-faciliteiten na, niet volledig gebruik kan maken van de kracht van dit mainframe. IBM werpt echter tegen dat de groupware op S/390 ruim 10.000 gebruikers tegelijk aankan.
Volgens Irving Wladawsky-Berger, directeur van IBM's Internet-divisie, verhoogt dit platform de beschikbaarheid van Domino: "Van 93 procent per jaar online - wat een gemiddeld PC-systeem presteert - naar 99,999 procent per jaar voor de S/390", jubelt Berger.
Gartner merkt echter op dat de hardware en beheerdersexpertise voor dit platform nog relatief duur zijn. Het bureau raadt een overstap naar S/390 en Domino alleen aan voor bedrijven die dit mainframe reeds gebruiken en een overcapaciteit hebben. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-17T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.