Managed hosting door True

Uitverkoop Olivetti begint met PC-divisie

 

MILAAN - Olivetti wil zich voor het eind van het jaar terugtrekken uit de PC-markt. Verkoop van de zwaar verliesgevende PC-divisie behoort tot de voornaamste prioriteiten die de nieuwe topman Roberto Colaninno zich heeft gesteld.

Met een verkoop van bijna 1 miljoen PC's in 1995 behoort Olivetti tot de grootste tien PC-verkopers van Europa. De Italiaanse fabrikant begon, na vorig jaar terrein te hebben verloren, juist weer wat op te krabbelen. Maar verkoop is noodzakelijk om de balanspositie op te vijzelen. Vorige week werd namelijk bekend dat de schuldenlast van Olivetti tussen begin juli en eind augustus is opgelopen tot ongeveer 2,7 miljard gulden. Vermindering van schulden kan op de korte termijn alleen door verkoop van bedrijfsonderdelen.
Behalve de PC-divisie wordt ook geprobeerd een aandeel van 8 procent in het consortium voor mobiele communicatie Omnitel-SR te verkopen. Onderhandelingen hierover zijn gaande met het Duitse Mannesmann. Ook het belang van 53 procent in Tecnost (IT dienstverlening) is te koop. Decision Systems International staat eveneens in de etalage. Tenslotte wordt geprobeerd Lexikon (printers en kopieerapparatuur) naar de beurs te brengen. Corr.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1309465). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×