Emulatie overbodig bij browser Persoft

Persoft lanceert een nieuwe Persona-productlijn voor intranet. Hiermee kunnen gebruikers via een standaard webbrowser toegang krijgen tot bedrijfskritische applicaties op centrale computers. De Amerikaanse leverancier van software om PC's met host computers te verbinden, verwacht de producten vooral aan de gezondheidszorgsector en de overheid te slijten.

Volgens Mike Stevens, director product planning & management van Persoft vragen bedrijven steeds vaker om een eenvoudige, goed beveiligde toegang tot waardevolle bedrijfsinformatie. "Bij de grotere bedrijven leggen medewerkers vanuit verschillende omgevingen contact met allerlei legacy-systemen op mainframes, Vax, Unix of AS/400. Door de groei van intranet en de opkomst van extranet is de behoefte ontstaan om vanuit één interface verschillende platformen te bereiken."
De op Java gebaseerde browser is platform-onafhankelijk en draait op desktop-PC's, Unix-werkstations, Mac's en netwerkcomputers. "Wij hebben ervoor gezorgd dat de kosten voor hardware, installatie, onderhoud en training beperkt gehouden kunnen worden", zegt Stevens. "Klanten hebben geen dure client-werkstations nodig om deze oplossing te kunnen gebruiken. Ook kunnen ze de browser snel en eenvoudig installeren. Een terminalemulatie is bijvoorbeeld overbodig geworden."
Persoft heeft, om het gebruiksgemak te vergroten, hyperlink- en hot spot-technologie toegepast. Verder converteert een zogeheten dialog view-optie automatisch het standaard groene scherm van de 'host computers' naar een grafische gebruikersinterface. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-10T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.