SGI geeft garantie prestatieniveau

Silicon Graphics (SGI) biedt extra garantie voor het prestatieniveau van zijn hardware. Wanneer die apparatuur niet functioneert zoals consultants beloven, krijgen klanten gratis meer hardware en software. De computerleverancier wil hiermee nadruk leggen op zijn koerswijziging naar professionele dienstverlening.

De werking van de nieuwe garantie is vrij simpel. Wanneer SGI klanten helpt bij netwerkontwerp en aanleg, bindt het zich aan het halen of leveren van bepaalde mogelijkheden. Indien de 'oplossing' van Silicon dat beloofde niveau niet haalt, levert de firma gratis aanvullende apparatuur of programmatuur om de doelen wel te halen. "Als wij servers met een capaciteit van één miljoen mailboxen beloven en we halen er in de praktijk maar 700.000, dan is het onze financiële verantwoordelijkheid om meer servers te plaatsen", zegt SGI-president Rick Belluzzo. "We zijn zo zeker van onszelf dat we geloven dit te kunnen garanderen."

Internet-strategie

Deze belofte van de topman valt onder de Internet-koers van het bedrijf, waarbij het mikt op Internet-providers en grote websites die veel verkeer genereren. Deze nieuwe koers houdt ook in dat het bedrijf moet samenwerken met softwareleveranciers om applicaties te optimaliseren voor SGI-systemen. De fabrikant beweert dat zijn garantie de eerste in zijn soort is. Dit ondanks het feit dat hardwarefirma's en dienstverleners als Hewlett-Packard, Cisco en Cambridge Technology Partners in toenemende mate schermen met prestatiegaranties in de strijd om het verkrijgen van grote bedrijven als klant.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-09T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.