Notes-uitvinder verlaat IBM

Raymond Ozzie, de grondlegger van groupware Lotus Notes, verlaat IBM en begint zijn eigen softwarebedrijf. Dit bleek vorige week uit een intern memo van Lotus-directeur Jeff Papows. Ozzie blijft overigens wel in dienst als adviseur bij Iris Associates, een dochteronderneming van Lotus.

De nu 41-jarige ontwikkelaar bedacht het concept 'groupware' tijdens zijn studie en richtte kort daarna Iris op om een product te ontwikkelen. Softwarebedrijf Lotus investeerde aanvankelijk 1 miljoen dollar in dit bedrijfje, maar kocht het geheel op voor 84 miljoen dollar toen Notes uitkwam. Ditzelfde product was in 1995 wederom aanleiding voor een overname; IBM kocht Lotus voor 3,52 miljard dollar.
Ozzie bevestigt dat hij samen met zijn broer Jack een eigen firma start onder de naam Rhythmix Corporation. De Notes-uitvinder wil nog niet onthullen wat voor producten zij gaan ontwikkelen. "Ik wil beginnen met een kleine groep en daarmee het bedrijf opbouwen", verklaarde Ozzie.
Volgens Lotus-topman Papows werkte Ozzie al enige tijd aan eigen ideeën voor nieuwe producten die complementair zijn aan Notes en Domino. "Dit project is nu zover dat hij een gespecialiseerd team nodig heeft", aldus Papows.
Zowel IBM als Lotus steunen hun ex-werknemer in zijn streven. Het is echter nog niet bekend of de twee ook een financieel aandeel in Rhythmix nemen. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-10T00:00:00.000Z Jasper Bakker