Daling in markt voor halfgeleidermachines

Gartner voorziet de komende jaren een negatieve groei in de markt voor halfgeleider-kapitaalgoederen. Dit jaar zal de markt met 12 procent dalen.

Hoewel de vraag in bepaalde consumentensectoren hoog is, zal de markt voor halfgeleidermachines dit jaar met 12 procent afnemen. Deze daling zal volgend jaar doorzetten. Dat concludeert onderzoeksbureau Gartner.
De omzet wordt dit jaar geschat op 33,2 miljard dollar, dat is 11,6 procent minder dan vorig jaar. De daling wordt verwacht in alle segmenten van de halfgeleider-kapitaalgoederenmarkt. Het gaat hier om de apparatuur en machines die worden gebruikt om halfgeleiders (chips) te maken.
"Het is bemoedigend om te zien hoe snel chipfabrikanten op de daling zijn ingesprongen en vorig jaar al hun voorraden hebben bijgesteld en dit jaar hun productiedoelen hebben verlaagd", aldus Bob Johnson, analist bij Gartner.
 

  
De markt voor halfgeleiderapparatuur stort in, aldus Gartner. De groei was dit jaar negatief. Dat zal komend jaar niet veranderen.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-14T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.