Philips en Cirrus: 'Chipgroei stagneert'

Philips bevestigt de atrofiëring van de chipgroei met het naar beneden bijstellen van zijn verkoopprognoses. Chipproducent Cirrus Logic doet hetzelfde. Ondertussen is halfgeleider-ceo Scott McGregor van Philips opgestapt.

De vertrekkende topman was sinds september 2001 ceo van de chipdivisie en wordt eind dit jaar opgevolgd door hoofd consumentenelektronica Frans van Houten. Het elektronicaconcern spreekt echter de berichten tegen dat McGregor zijn functie neerlegt vanwege slechte resultaten.
Philips benadrukte bij het bekendmaken van het opstappen eind vorige week dat de topman op eigen verzoek weggaat en terugkeert naar de Verenigde Staten. Ceo Gerard Kleisterlee prijst ook McGregors reorganisatie gedurende een moeilijke periode. Begin deze week kwam Philips echter met de mededeling dat de verkoopverwachting er niet zo rooskleurig uitziet.
Oorspronkelijk had het voor het lopende derde kwartaal een lichte groei in de halfgeleiderverkoop voorzien. Die verwachte groei, van enkele procenten, is nu bijgesteld naar nul. De omzet stijgt wel met 27 procent (in dollars) ten opzichte van het derde kwartaal van 2003.
Ook de Amerikaanse chipproducent Cirrus heeft zijn prognoses voor het lopende, fiscale tweede kwartaal naar beneden bijgesteld. Het verwacht nu een omzet van 51 miljoen dollar. Dat was vorige maand nog bijgesteld naar 52 miljoen van 61 miljoen, wat in juli nog de onderkant was van het geschatte bereik dat tot 68 miljoen dollar liep.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-01T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.