Dell 'imiteert' iMac

Dell gaat zijn Dimension PC's standaard uitrusten met snelle en simpele Internet-ondersteuning. Daartoe is een overeenkomst gesloten met AT&T, SBC en Excite. Het doel is dat gebruikers binnen vijftien minuten hun nieuwe aanwinst aan de praat hebben en enkele minuten daarna over het web kunnen surfen. Daarmee 'kopieert' Dell een element van Apple's iMac, mede waardoor deze machine zo'n ongekend succes is.

Bij het opstarten van de nieuwe Dimensions verschijn in plaats van het gebruikelijke Windows-beeld een scherm dat de gebruiker vraagt of deze 'het net' op wil en waarna het hem een aantal aanbieders voorlegt. Voorlopig is dat nog alleen AT&T's Worldnet, maar volgens Dell zullen er snel meer volgen. Kiest men voor Internet, dan komt de gebruiker direct op een door Excite en Dell ontwikkelde site, die naast de service van Dell de diensten van Excite (zoekfuncties, nieuws en vermaak) herbergt. Voor laatstgenoemde onderneming is dit het tweede contract met een hardwareleverancier. Excite doet namelijk hetzelfde bij Apple.
De rol van SBC is veel kleiner. Deze levert voor de Dell computers in een aantal Texaanse en Californische steden supersnelle toegang tot Internet via Adsl-verbindingen. Ook hierin verwacht men binnen afzienbare tijd uitbreidingen.  HB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-02T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.