Meer vraag naar tweedehands computers

Vooral in opkomende markten

De vraag naar gebruikte pc's in opkomende economische regio's is zó groot dat deze in sommige gevallen zelfs het aanbod overstijgt.

De markt voor tweedehands computers is in opmars. Ze vinden vooral gretig aftrek bij de opkomende markten. Dat blijkt uit onderzoek van Gartner. Voor iedere twee nieuwe pc's die in 2005 werden verscheept naar 'volwassen' markten, werd één tweedehandsmarkt- pc verkocht.
Gartner definieert een tweedehandsmarkt-pc als een pc die meer dan drie maanden is gebruikt door zijn eerste gebruiker en vervolgens klaargemaakt is voor zijn tweede eigenaar. Deze pc's zijn voornamelijk afkomstig uit de Verenigde Staten, Japan en West-Europa. De regio's die interesse hebben in de tweedehands machines zijn onder meer Oost-Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en Azië.

Lucratief

Eén op de twaalf pc's die momenteel wereldwijd in gebruik zijn, is een tweedehands computer. Vorig jaar werden er 152,5 miljoen afdankertjes verscheept. "De vraag naar gebruikte pc's blijft toenemen en het aanbod overstijgen. Hierdoor zien we opportunistische maar lucratieve mogelijkheden voor gespecialiseerde tussenpersonen en resellers die gebruikte pc's willen verkopen", zegt analist Meike Escherich. Volgens de Gartner-analist zal deze markt de komende jaren blijven groeien, zowel het consumenten- als het zakelijke deel. "Door de wetten op recycling zal het voor organisaties aantrekkelijker worden hun gebruikte pc's door te verkopen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-07T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.